Tietokonehuolto

Tietokonehuolto

Olemme tehneet vuosien varrella hyvin paljon erilaisia tietoteknisiä huolto-, korjaus-, asennus- ja käyttöönottotöitä. Lisäksi monenlaisten tietoteknisten ongelmien ratkaisu ja konsultointi ovat olennainen osa palveluamme. Huollamme tietokoneita toimipisteessämme Tampereen Kalevassa (Sammonkatu 68), ilman ajanvarausta ja jopa odottaessa. Huollot onnistuvat myös koti- ja yrityskäynteinä. Huollamme kaikki merkit ja mallit, esim. Apple, Acer, ASUS, Dell, Fujitsu, HP, Huawei, Lenovo, MSI ja Samsung.

Jos tietokoneesi rikkoutuu äkillisesti voit saada korjauskulut kotivakuutukseesi. Tarkista tämä omalta vakuutusyhtiöltäsi. Laitteen ikä vaikuttaa korvauksen määrään. Monet vakuutusyhtiöt haluavat lausunnon tietokoneen korjauksesta, saat sen meiltä.

Myymme hyväkuntoisia ja huollettuja käytettyjä tietokoneita vuoden takuulla. Teemme lisäksi uusien tietokoneiden käyttöönottoasennuksia ja voimme siirtää tietosi vanhalta koneelta uudelle.

Toimiessaan normaalisti tietokoneet ovat melko huoltovapaita laitteita, mutta esimerkiksi käyttöjärjestelmän päivityksistä, virustorjunnasta, koneen sisäisestä pölynpuhdistuksesta ja vapaan levytilan määrästä kannattaa huolehtia säännöllisesti, jotta koneen käyttö sujuu turvallisesti, mukavasti ja ongelmitta.

Tekemiemme töiden luettelo paisuisi järjettömän suureksi, joten lyhyesti sanottuna; jos tietokoneesi ei toimi kuten sen kuuluisi tai kuten se on aiemmin toiminut, ota rohkeasti yhteyttä. Osaamme varmasti auttaa tavalla tai toisella 🙂

Varaosat

Käytämme alkuperäisiä tai alkuperäislaatuisia varaosia. Pyrimme käyttämään aina alkuperäisiä varaosia, jos niitä on vaan saatavilla. Monesti tietokonevalmistajat lopettavat osien valmistuksen ennenkuin kone on käyttöikänsä päässä. Tällöin käytämme alkuperäislaatuisia varaosia.

Akuista olemme erityisen tarkkoja; alkuperäisten akkujen saatavuuden ollessa huono käytämme tarkasti valittujen valmistajien akkuja. Huonolaatuiset tarvikeakut eivät kestä käyttöä, ne voivat kuumentua ja aiheuttaa jopa tulipalovaaran. Haluamme, että voit käyttää laitettasi turvallisesti.

Meillä on paljon varaosatoimittajia ja varaosien saatavuus kauttamme on erittäin hyvä. Harvinaisemmatkin varaosat ovat järjestyneet.

(Tyytyväisyys)takuu

Palveluillamme on täysi tyytyväisyystakuu. Se tarkoittaa seuraavaa:
1. Laitteesi on huollon jälkeen kunnossa
2. Ongelmasi ratkaistaan (ja tarvittaessa autamme sinua eteenpäin asiasi kanssa)

Jos jostain syystä jompikumpi näistä ei toteudu, autamme sinua niin pitkään kunnes alkuperäinen ongelma on ratkaistu. Otamme täyden vastuun tekemisistämme.

Kaikilla myymillämme uusilla varaosilla ja tuotteilla (pl. akut) on vähintään kahden vuoden takuu. Akuilla takuuaika on vuosi, koska niiden elinikään vaikuttaa merkittävästi se, kuinka akkua käytetään. Asennustyöt kuuluvat (tietenkin) takuun piiriin.

Myös käytetyillä tuotteilla on vähintään vuoden takuu.

Saat takuun keston aina kirjallisena kuittiisi/laskuusi.

Tietokoneen kasauksissa kasaustyön takuuaika on 3 vuotta, jos kaikki komponentit ovat hankittu meiltä. Muussa tapauksessa 1 vuosi.

Mitä suosittelemme?

Pölynpoisto

Tietokoneen komponentit lämpenevät, kun tietokone on päällä. Kannettavissa tietokoneissa on aina hyvin pienet lämmönpoistokanavat. Vuosien saatossa niihin kertyy pölyä, jolloin tietokone ei jäähdy enää yhtä tehokkaasti. Aluksi oireena on sammuileminen kesken käytön, mutta jossain vaiheessa kone ei käynnisty enää ollenkaan.

Monesti näissä koneissa lämmönpoistokanavat ovat täynnä pölyä sekä näytönohjain tai prosessori on ylikuumentunut. Näiden komponenttien vaihto edellyttää emolevyn vaihtoa, joka on työläs ja kallis toimenpide. Hyvin usein sitä ei kannata tehdä, joka tarkoittaa uuden tietokoneen hankintaa. Erityisen harmillista tämä on silloin, kun tietokoneen takuuaika on juuri loppunut.

Jos haluat käyttää tietokonetta mahdollisimman pitkään, suosittelen tuomaan tietokoneen pölynpoistoon 1-2 vuoden välein.

 

Pölynpoisto + lämpötahnan vaihto (jos tietokoneella on ikää yli 3 vuotta)

Pelkkä pölynpoisto ei välttämättä riitä, jos tietokoneella on ikää. Lämpötahnan vaihto yhdessä pölynpoiston kanssa on tehokkain tapa pidentää tietokoneen käyttöikää. Tehdasasenteiset lämpötahnat menettävät tehonsa yleensä takuuajan jälkeen tai hieman sen jälkeen, etenkin läppäreissä. Seurauksena yhdessä pölyn kanssa on komponenttien ylikuumeneminen. Oireet ovat vastaavanlaiset: tietokone sammuilee kesken käytön ja lopulta se ei enää käynnisty. Korjaaminen on harvoin kannattavaa.

Jos haluat käyttää tietokonettasi mahdollisimman pitkään, suosittelen tuomaan tietokoneen lämpötahnan vaihtoon takuuajan loputtua. Vaihdettu lämpötahna kestää ainakin 3-4 vuotta, usein pidempäänkin.

 

SSD-levyn vaihto

Kovalevy on yleensä suorituskykyä rajoittava komponentti kaikissa vanhemmissa tietokoneissa, mutta erityisesti kannettavissa tietokoneissa. Tietokone voi toimia muuten hyvin, mutta käynnistyminen ja tiedostojen avaaminen ja käsittely on todella hidasta.  Ongelmaan on ratkaisu: SSD-levy.

SSD hyödyntää vanhoista kovalevyistä poikkeavaa tekniikkaa, siinä ei ole ollenkaan liikkuvia osia. SSD-levyjen edut verrattuna perinteisiin kovalevyihin ovat: lyhyempi hakuaika, nopeampi tiedonsiirto, vähäisempi virrankulutus ja lämmöntuotto sekä äänettömyys. Kovalevyn vaihto SSD-levyksi on ylivoimaisesti paras päivitys, jonka tietokoneeseen voi tehdä.

Vanha kovalevyn tiedot ovat mahdollista siirtää suorana kopiona uudelle SSD-levylle, jolloin mitään tietoja ei häviä toimenpiteen aikana. Käyttöjärjestelmä ja ohjelmat säilyvät täysin ennallaan ja kaikki tekemäsi muokkaukset säilyvät.

Ota yhteyttä

Voit ottaa yhteyttä alla olevalla yhteydenottolomakkeella, soittamalla tai tekstiviestillä (myös Whatsapp).
Jos emme vastaa, soitamme mahdollisimman pian takaisin.

Aukioloajat

ma-to 10-17
pe 10-15

Tampereen Tietokoneapu
Y-tunnus 2900345-9
Sammonkatu 68
33540 Tampere
045 490 4026
info@tampereentietokoneapu.fi