Tietokoneen vianetsintä

Tietokoneen vianetsintä

Eikö juuri kasattu tietokone käynnisty? Vai lakkasiko hieman vanhempi kone käynnistymästä yhtäkkiä? Vai eikö kannettava tietokone käynnisty? Tietokone käynnistyy, mutta kuvaa ei tule ruudulle? Heittääkö kone sinistä ruutua (bluescreeniä) hetkittäin? Ei hätää, pystymme auttamaan kaikkien edellä mainittujen ongelmien kanssa!

Vianetsintä on hankalaa. Se vie aikaa, vaatii hermoja sekä monesti testikomponentteja, jotta vian saa tarkasti paikallistettua. Ilman testikomponentteja on käytännössä mahdotonta sanoa varmaksi, mikä komponentti on viallinen.

Testikomponenttimme

Meiltä löytyy seuraaville pöytäkoneiden suoritinkannoille emolevy/prosessori testausta varten

Intel
1366
LGA 1155 2nd/3rd gen
LGA 1150, 4th/5th gen
LGA 1151, 6th/7th gen
LGA 1151, 8th/9th gen
LGA 1200 10th/11th gen
LGA 1700 12th/13th/14th gen

AMD
AM3/AM3+
AM4
AM5

Kuten listasta huomaat, saamme testattua niin uudet kuin vanhatkin kokoonpanot. Lisäksi meiltä löytyy useita näytönohjaimia, muistikampoja, SSD-levyjä ja virtalähteitä testausta varten. Saamme siis vian paikallistettua tarkasti, huolimatta siitä millainen kokoonpanosi on!

Jos komponentit ovat takuunalaisia, viallisen komponentin löytäminen voi olla todella vaikeaa, jos vaihtokomponentteja testaamista varten ei ole. Palvelumme avulla saat selville viallisen komponentin ja voit palauttaa sen takuuseen, ilman useita turhia tarkastusmaksuja komponenttien myyjältä.

Lisäksi meillä on työkalut ja ammattitaito korruptoituneen BIOSin korjaamiseen. BIOS voi joskus korruptoitua yhtäkkiä ilman syytä tai pieleen menneen päivityksen seurauksena. Meiltä onnistuu niin pöytäkoneiden kuin läppärienkin BIOSin korjaus. Myös unohtuneen BIOS-salasanan saamme tarvittaessa pois.

Oireet

Komponenttivika/BIOS-vika voi ilmetä hyvin monella tavalla. (Kannettava) tietokone ei käynnisty ollenkaan virtanapista painaessa. Tuulettimet lähtevät päälle, mutta kuvaa ei tule ruudulle. Tietokone voi käynnistyä Windowsiin asti, mutta hetken päästä tulee sininen ruutu (bluescreen). Kone toimii hyvin siihen asti, kunnes avaa pelin/sovelluksen. Tietokone sammuu yhtäkkiä kesken kaiken. Kone kaatuu 3 tunnin päästä avaamisesta.

Esimerkiksi näihin ja moniin muihin ongelmiin saamme etsittyä ratkaisun. Vian löytäminen voi viedä joskus paljonkin aikaa, mutta tarjoamme vianetsintää kiinteällä hinnalla, jotta tiedät aina etukäteen mitä se maksaa.

Toimitusaika, takuu ja hinta

Vianetsinnän hinta on kiinteä 60/90 euroa, riippuen vian vakavuudesta. Huollon kesto riippuu merkittävästi viasta. Eniten aikaa vievät ongelmat, jotka eivät ilmene heti, vaan vasta tietyn ajan kuluttua.

Kuten kaikilla muillakin palveluillamme, vianetsinnällä on tyytyväisyystakuu. Jatkamme vianetsintää niin kauan kunnes vika on selvillä ja koneesi on kunnossa 🙂

Ota yhteyttä

Voit ottaa yhteyttä alla olevalla yhteydenottolomakkeella, soittamalla tai tekstiviestillä (myös Whatsapp).
Jos emme vastaa, soitamme mahdollisimman pian takaisin.

Aukioloajat

ma-to 10-17
pe 10-15

Tampereen Tietokoneapu
Y-tunnus 2900345-9
Sammonkatu 68
33540 Tampere
045 490 4026
info@tampereentietokoneapu.fi