Tietoa meistä

Tarina

Yrityksen tarina alkoi vuoden 2017 keväällä. Nuori mies nimeltä Ville Kontola opiskeli Tampereen Teknillisessä yliopistossa toista vuotta ja väsyi jatkuvaan opiskeluun (juhlimiseen).

Tilalle piti kuitenkin keksiä jotain. Idea omasta IT-alan firmasta oli ollut mielessä jo pitkään, ja osaamista oli kertynyt runsaasti harrastuspohjalta. Mutta Ville ei opiskelukiireiltään ollut ehtinyt alkaa toteuttaa ajatusta. Nyt oli kuitenkin tullut sen aika.

Liikkeelle lähdettiin tarjoamalla käytönopastuspalveluita tietokoneisiin ja muihin elektronisiin laitteisiin. Palveluja alettiin tarjota toiminimellä Tampereen Tietokoneapu. Melko nopeasti homma kuitenkin lähti lapasesta ja firman työnkuva laajeni tietokonehuoltoihin ja korjauksiin. Myös paljon muuta sekalaista hommaa tehtiin osaamisen kartuttamiseksi. Töitä tehtiin kotona sekä käynteinä asiakkaiden luona.

Villellä on kuitenkin aina pysynyt ruuvimeisseli kädessä, joten korjauspuolelle laajeneminen ei ollut ongelma. Hommat tuntuivat Villen mielestä mukavilta ja asiakkaatkin olivat mukavia ja hauskoja. Jonkun ajan jälkeen Villestä alkoi tuntua siltä, ettei hän halunnutkaan tehdä enää muuta. Kodin sisustus alkoi vähitellen koostua korjattavista tietokoneista.

Opiskelu ja firman pyörittäminen ei kuitenkaan ollut mikään kevyin yhdistelmä. Varsinkin kun Ville oli ajanut firmansa siihen pisteeseen, että se piti miehen kiireisenä täyspäiväisesti. Kavereita ja perhettä oli myös kiva välillä nähdä. Opiskelujen lähestyessä loppua, Ville pyöritti firmaa arkisin ja viikonloppuisin tehtiin diplomityötä.

Kyseistä järjestelyä Ville ei kuitenkaan suosittele kenellekään, mutta onneksi sitä ei kestänyt lopun elämää. Paperit saatiin ulos yliopistosta keväällä 2021, jonka jälkeen Ville teki lopullisen päätöksen jatkaa yritystoimintaa mm. saamansa hyvän palautteen vuoksi.

Heti valmistumisen myötä Ville hankki firmalleen toimitilat Tampereen Kalevasta. Aikaisempi kodin sisustus siirtyi eri osoitteeseen.

Toimitilojen myötä asiakkaiden ja töiden määrä alkoi kasvaa entisestään, jonka jälkeen Villen omat kädet alkoivat loppua kesken. Töitä oli ajoittain liikaakin ja työpäivät venyivät pitkiksi. Aikataulut alkoivat venyä. Töitä alkoi olla jo kahdelle.

Talvella 2023 otettiin seuraava loikka eteenpäin ja palkattiin ensimmäinen työntekijä. Sen jälkeen nopeista palveluaikatauluista on jälleen pystytty pitämään kiinni ja palvelun laatu on pysynyt erinomaisena.

Arvomme

Ekologisuus

● Lajittelemme kaikki toiminnastamme tulevat jätteet.

● Minimoimme elektroniikkaromun määrän, kaikki toimiva pelastetaan. Vain toimimaton ja käyttökelvoton hävitetään.

 

Asiakaskeskeisyys

● Huomioimme tarpeesi tarjoamissamme tuotteissa ja palveluissa. Emme tarjoa tuotteita tai palveluita, jos emme rehellisesti koe niistä olevan sinulle hyötyä.

● Kommunikoimme selkeästi ja ymmärrettävästi. Vältämme turhia tekniikkatermejä ja kapulakieltä.

 

Ketteryys

● Kuuntelemme toiveitasi työn aikataulusta ja pyrimme ottamaan ne huomioon.

● Ilman ajanvarausta tuotujen laitteiden keskimääräinen huoltoaika on 0–2 arkipäivää.

 

Tietoturvallisuus

● Olemme vaitiolovelvollisia kaikesta asiakastiedosta.

● Kaikki asiakastietoa sisältävät datalevyt, muistitikut, muistikortit kierrätetään tietoturvallisesti.

 

Kasvu

● Taloudelliset tunnuslukumme ovat huippuluokkaa.

● Kehitämme uusia tuotteita ja palveluita jatkuvasti.

Tiimimme

Ville – toimitusjohtaja

Olen Ville Kontola, yrityksen perustaja, toimitusjohtaja ja diplomi-insinööri.

Kokemusta tietokoneista löytyy pienestä pitäen, vuodesta 2004 alkaen, jolloin kasasin ensimmäisen tietokoneeni. Tietokoneen pitkään omistaneena, monet ongelmat ja laitteiden toimimattomuus on tullut tutuksi. Sanotaan, että tekemällä oppii ja niin on tässäkin tapauksessa käynyt.

Kun itse ostan tuotteita ja palveluita, tärkein asia minulle on se, että saa sen mistä on maksanut. Eihän muuta vaihtoehtoa oikeastaan olekaan. Jos yrityksellä ei ole tyytyväisiä asiakkaita, sillä ei ole mitään.

”Aina voi oppia uutta.”

Vapaa-ajalla minut löytää harrastamasta liikuntaa tai (autotallista) erilaisten puuhasteluprojektien parista.

 

Matti – nuorempi tekninen asiantuntija

Olen Matti Väisänen, insinööriopiskelija ja tietokoneintoilija.

Tähän mennessä melkein koko elämä on tullut vietettyä tietokoneruudun edessä, useimmiten rikkinäisen sellaisen.
Joka ikinen laite jonka käteeni saan on auki alle aikayksikön. On se tietokone, puhelin, konsoli tai vaikka pölynimuri, aina niillä jotain uutta tekemistä keksii.

Tietokoneita on tähän ikään mennessä korjailtu sen verran että olen siitä kehittänyt itselleni jo neljän vuoden työuran, jolle ei näy loppua.
Olen ollut töissä tietokonekorjaamoissa, support deskissä, sekä ollut vastuussa yritysten pelipalvelmista. Tämän myötä minulle on karttunut vahva tietotaito elektroniikan raudasta sekä softasta.

Tietokoneiden korjailussa on loputon määrä uutta opittavaa, tämä on minulle tärkeintä tässä hommassa. Päivittäin pääsee harjoittamaan ongelmanratkaisua ja itsensä haastamista.

Vapaa-aikani menee koodaillessa, autoillessa tai jonkin kummallisen projektin kimpussa.

Ota yhteyttä

Voit ottaa yhteyttä alla olevalla yhteydenottolomakkeella, soittamalla tai tekstiviestillä (myös Whatsapp).
Jos emme vastaa, soitamme mahdollisimman pian takaisin.

Aukioloajat

ma-to 10-17
pe 10-15

Tampereen Tietokoneapu
Y-tunnus 2900345-9
Sammonkatu 68
33540 Tampere
045 490 4026
info@tampereentietokoneapu.fi