Läppärin akun vaihto

Läppärin akun vaihto

Eikö läppärisi akku enää lataudu? Sammuuko kone heti kun irrotat virtajohdon? Ilmoittaako kone akun vaihdon tarpeesta? Jos näin käy, akku on todennäköisesti tiensä päässä. Akun pystyy vaihtamaan uuteen käytännössä jokaiseen koneeseen, eikä sen takia kannata lähteä ostamaan uutta konetta.

Läppärien akut ovat litiumakkuja. Niiden kapasiteetti heikkenee vääjäämättä ajan saatossa. Akulla on rajattu määrä lataus-purkusyklejä, noin 500–1000. Koneen käytöstä riippuen, akun elinikä on usein 3–6 vuotta. Tämän jälkeen kapasiteetti voi heikentyä nopeastikin ja akku voi lopettaa lataamisen kokonaan.

Akun vaihto on usein kannattava tehdä edullisempaankin läppäriin, jos se toimii muuten hyvin. Meillä akulla ja sen vaihdolla on vuoden takuu.

Oireet

Latausongelmien lisäksi käyttöikänsä päässä oleva akku voi aiheuttaa koneen sammumisen kesken käytön. Joskus kone ei myöskään käynnisty ollenkaan rikkinäisen akun kanssa, vaikka kone olisi verkkojohdon päässä. Joissain koneissa loppuun kulunut akku voi aiheuttaa koneen suorituskyvyn hidastumista.

Käyttöikänsä päässä oleva akku voi turvota moninkertaiseksi alkuperäisestä koosta. Turpoaminen johtuu kaasujen purkautumisesta akun sisältä. Vapautuessaan nämä kaasut aiheuttavat tulipalon tai myrkytyksen vaaran. Turvonnut akku voi myös rikkoa tietokoneen muita osia.

Jos epäilet, että koneesi akku on turvonnut, koneen käyttö kannattaa lopettaa saman tien. Turvonnut akku on syytä irrottaa koneesta erityisyyttä varovaisuutta noudattaen mahdollisimman pian ja hävittää asianmukaisesti.

Toimitusaika, takuu ja hinta

Akun vaihdon hinta on yleensä 110–220 euroa. Hinta riippuu merkittävästi koneen mallista ja siitä onko vaihtoakku valmistajan alkuperäisakku vai alkuperäislaatuinen akku.

Akut ovat monesti tilaustavaraa, toimitusaika yleensä 0–2 viikkoa.

Akulla ja sen vaihdolla on vuoden takuu.

Ota yhteyttä

Voit ottaa yhteyttä alla olevalla yhteydenottolomakkeella, soittamalla tai tekstiviestillä (myös Whatsapp).
Jos emme vastaa, soitamme mahdollisimman pian takaisin.

Aukioloajat

ma-to 10-17
pe 10-15

Tampereen Tietokoneapu
Y-tunnus 2900345-9
Sammonkatu 68
33540 Tampere
045 490 4026
info@tampereentietokoneapu.fi