Tietojen palautus kovalevyltä

Tietojen palautus kovalevyltä

Kovalevyt ja muistilaitteet ovat loppuen lopuksi hyvin epäluotettavia, tärkeitä tiedostoja ei koskaan kannata säilyttää yhdessä paikassa. Jos näin on kuitenkin päässyt käymään, ja levy on hajonnut, usein tietojen palautus on (onneksi) mahdollista.

Kuluminen, ikääntyminen, likaantuminen ja lämpeneminen vaikuttavat laitteen toimintaan pitkällä aikavälillä ja lopulta se voi lakata toimimasta kokonaan. Toimimattoman levyn käyttö kannattaa lopettaa samantien, jotta tiedostot eivät katoa lopullisesti.

Hajonneesta kovalevystä voi esimerkiksi kuulua piippauksia tai raksutusta. Aina ei kuitenkaan kuulu mitään normaalista poikkeavia ääniä, vaan tietokone ei enää tunnista levyä. Tällaisessa tapauksessa tietojen palautus vaatii erityistoimenpiteitä.

Tietojen palautuksessa kannattaa luottaa ammattilaiseen, internetistä ongitut kikat eivät välttämättä toimi oman levysi kohdalla, ja seurauksena voi olla pysyvä tietojen menetys.

Viat voidaan jakaa vakavuuden mukaan jakaa useaan eri kategoriaan, joista on kerrottu lisää alapuolella.

Vianetsinnän hinta on 15 euroa. Tämän jälkeen saat tietää tarkan hinnan. Huom. vianetsinnän hintaa ei veloiteta, jos palautustyö tehdään.

Kovalevyn tietojen palautus

 

1. Loogiset ongelmat alkaen 69€

Kovalevy on kunnossa, mutta levyn sisäinen järjestys on hävinnyt esimerkiksi formatoinnin seurauksena.

 

2. Huonot sektorit alkaen 99 €

Tietokone tunnistaa liitetyn kovalevyn, mutta siellä oleva käyttöjärjestelmä ei aukea tai levyn sisältöä ei pääse selaamaan normaalisti.

 

3. Piirilevyn ongelmat alkaen 149€

Kovalevyn piirilevy ei toimi asianmukaisesti. Piirilevy on joko korjattava tai vaihdettava täysin identtiseen, ja varaosat vanhoihin levyihin, joita ei enää valmisteta ovat kalliita. Tällöin levyllä on usein myös huonoja sektoreita.

 

4. Kovalevyn ohjainohjelmiston ongelmat alkaen 209 €

Ohjainohjelmisto ohjaa kovalevyn toimintaa ja sen vahingoittuessa usein tietokone ei tunnista levyä ollenkaan. Tietojen palautus vaatii erikoistyökaluja ja laajaa ammattitaitoa. Tällöinkin levyllä on usein myös huonoja sektoreita.

 

5. Fyysiset vauriot alkaen 389 €

Kovalevyn sisäiset osat ovat vaurioittuneet fyysisesti, esimerkiksi lukupää tai moottori.

Flash-muistin tietojen palautus (muistikortti tai tikku, SSD-levyt)

 

1. Loogiset ongelmat alkaen 59€

Muistilaite on kunnossa, mutta levyn sisäinen järjestys on hävinnyt esimerkiksi formatoinnin seurauksena.

 

2. Fyysiset ongelmat alkaen 99€

Fyysisissä ongelmissa muistilaite on fyysisesti vaurioitunut. Tällöin muistilaite pitää korjata, jotta kadonneisiin tietoihin päästään käsiksi.

 

3. Elektroniset ongelmat alkaen 199€

Tällaiset tietojen palauttamiset ovat hyvin hankalia, sillä tiedostot ovat monimutkaisesti levitettyinä muistipiireittäin, ja näiden tietojen palauttaminen käyttökelpoisessa kunnossa vaatii kehittyneet työkalut sekä paljon tietoa ja osaamista muistitekniikasta.

Laitteen tiedot täytyy lukea suoraan muistipiireiltä erikoislaitteistolla ja tämän jälkeen epäjärjestynyt data järjestellään uudestaan käyttökelpoiseen muotoon ammattitason ohjelmistolla.

Ota yhteyttä

Voit ottaa yhteyttä alla olevalla yhteydenottolomakkeella, soittamalla tai tekstiviestillä (myös Whatsapp).
Jos emme vastaa, soitamme mahdollisimman pian takaisin.

Aukioloajat

ma-to 10-17
pe 10-15

Tampereen Tietokoneapu
Y-tunnus 2900345-9
Sammonkatu 68
33540 Tampere
045 490 4026
info@tampereentietokoneapu.fi