MSI GF63/GF65/GF75 virtaliittimen vaihto

Tällä viikolla vaihdoin MSI GF65 peliläppäriin uuden virtaliittimen. Näitä MSI:n GF-läppäreitä on tullut huoltoon useampia virtaliittimen vaihtoa varten. Samanlainen liitin on käytössä myös GF63 ja GF75 -malleissa.

Virtaliitin on sijoitettu vasemmalle puolelle koneen keskiosaan, jolloin se on melko altis tapaturmille. Esimerkiksi koneen putoaminen lattialle voi rikkoa virtaliittimen tai laturin piikki voi katketa virtaliittimen sisälle.

 

Oireena oli, että kone ei latautunut enää ollenkaan lattialle putoamisen jälkeen, ellei latausjohtoa saanut asetettua tuurilla juuri oikeaan asentoon.

Latausjohto paikallaan virtaliitin liikkui normaalia enemmän, joka kertoi sen vaurioitumisesta. Kuvassa näkyy rikkoutunut muovi liittimen ympäriltä.

Avasin koneen tarkastaakseni tilanteen. Liitin oli vaurioitunut selvästi, näkyvin vaurio oli katkennut ”tukijalka”. Virtaliitin pitäisi vaihtaa uuteen koneen korjaamiseksi.

 

Irroitin emolevyn ja heatsinkin. Sitten suojasin emolevyn muut komponentit kuumuudelta.

 

Tämän jälkeen ei muuta kuin irroittamaan virtaliitin. Virtaliitin lähti melko siististi, mutta pelkällä juotoskolvilla irroittaminen olisi ollut hyvin haastavaa. Katkennut ”tukijalka” jäi kuitenkin vielä kiinni emolevyyn, mutta sain sen pois.

 

Sitten tinojen poisto rei’istä, melko sitkeässä oli.

 

Sitten ruokatauko. Tämän jälkeen uusi virtaliitin paikalleen. Lopputulos ihan siisti, tukeva, eikä emolevy tärveltynyt.


 

Lopulta kone kasaan ja testaten. Kuten arvata saattaa, kone lähti käyntiin moitteettomasti ja tyhjentynyt akku alkoi latautua jälleen.

 

 

Tämän jälkeen soitin asiakkaalle, joka ilahtui korjauksen valmistumisesta 🙂

 

Kiitos kun luit, kirjoittelen taas uutta jossain vaiheessa 🙂