Mitä suosittelen?

Mitä suosittelen?

Kaikki hinnat sisältävät arvonlisäveroa 24%.

Pölynpoisto

Tietokoneen komponentit lämpenevät, kun tietokone on päällä. Kannettavissa tietokoneissa on aina hyvin pienet lämmönpoistokanavat. Vuosien saatossa niihin kertyy pölyä, jolloin tietokone ei jäähdy enää yhtä tehokkaasti. Aluksi oireena on sammuileminen, mutta jossain vaiheessa kone ei käynnisty enää ollenkaan.

Asiakkailtani on tullut huoltoon useita läppäreitä, jotka ovat vain yhtäkkiä sammuneet, eivätkä käynnisty enää. Usein, muttei aina, syynä on ylikuumeneminen, lämmönpoistokanavat ovat täynnä pölyä ja emolevy on ylikuumentunut. Emolevyn vaihto on työläs ja kallis toimenpide ja hyvin usein sitä ei kannata tehdä, joka tarkoittaa uuden tietokoneen hankintaa. Erityisen harmillista tämä on silloin, kun tietokoneen takuuaika on juuri loppunut.

Jos haluat käyttää tietokonetta mahdollisimman pitkään, suosittelen tuomaan tietokoneen pölynpoistoon vuosittain.

Teen pölynpoiston 30 eurolla.

 

Pölynpoisto + lämpötahnan vaihto (jos tietokoneella on ikää yli 3 vuotta)

Pelkkä pölynpoisto ei välttämättä riitä, jos tietokoneella on ikää. Lämpötahnan vaihto yhdessä pölynpoiston kanssa on tehokkain tapa pidentää tietokoneen käyttöikää. Tehdasasenteiset lämpötahnat menettävät tehonsa yleensä takuuajan jälkeen tai hieman sen jälkeen, etenkin läppäreissä. Seurauksena on komponenttien ylikuumeneminen. Oireet ovat vastaavanlaiset, tietokone sammuilee ja lopulta se ei enää käynnisty ja korjaaminen on harvoin kannattavaa.

Jos haluat käyttää tietokonettasi mahdollisimman pitkään, suosittelen tuomaan tietokoneen lämpötahnan vaihtoon takuuajan loputtua tai hieman sen jälkeen. Vaihdettu lämpötahna kestää ainakin 3 vuotta, usein pidempäänkin.

Lämpötahnan vaihto vaatii yleensä enemmän tietokoneen purkamista kuin pölynpoisto. Nämä yhdessä maksavat 60 euroa.

 

SSD-levyn vaihto

Kovalevy on yleensä suorituskykyä rajoittava komponentti kaikissa vanhemmissa tietokoneissa, mutta erityisesti kannettavissa tietokoneissa. Tietokone voi toimia muuten hyvin, mutta käynnistyminen ja tiedostojen avaaminen ja käsittely on todella hidasta.  Ongelmaan on ratkaisu: SSD-levy.

SSD hyödyntää vanhoista kovalevyistä poikkeavaa tekniikkaa, siinä ei ole ollenkaan liikkuvia osia. SSD-levyjen edut verrattuna perinteisiin kovalevyihin ovat: lyhyempi hakuaika, nopeampi tiedonsiirto, vähäisempi virrankulutus ja lämmöntuotto sekä äänettömyys. Kovalevyn vaihto SSD-levyksi on ylivoimaisesti paras päivitys, jonka tietokoneeseen voi tehdä.

Laadukas SSD-levy maksaa kapasiteetista riippuen 70-126€. 70 euron levy riittää hyvin peruskäyttöön. Veloitan asennuksesta 80€. Hintaan sisältyy levyn suora kopiointi SSD-levylle ja levyn asennus paikalleen. Mitään tietoja ei häviä toimenpiteen aikana, myös käyttöjärjestelmä ja ohjelmat säilyvät täysin ennallaan! Kaikki tekemäsi muokkaukset säilyvät.

Ota yhteyttä

Voit ottaa yhteyttä alla olevalla yhteydenottolomakkeella, soittamalla tai tekstiviestillä (myös Whatsapp).
Jos en vastaa, soitan mahdollisimman pian takaisin.

Aukioloajat

ma-to 10-17
pe 10-15

Asiakaspalvelu

ma-to 9-17
pe 9-15

Tampereen Tietokoneapu
Y-tunnus 2900345-9
Sammonkatu 68
33540 Tampere
045 490 4026
info@tampereentietokoneapu.fi