Digitointi

Digitointi

Vanhat kasetit hapristuvat pahimmillaan jo 15 vuodessa. Ne voivat säilyä pidempäänkin asianmukaisella säilytyksellä. Mikäli haluat pelastaa vanhat muistosi, digitoinnissa ei kannata aikailla enempää.

Digitoin VHS, VHS-C, MiniDV, Video 8, Hi8 ja Digital 8 kasetteja sekä diakuvia Tampereella. Olen digitoinut yli 700 kasettia, joten kokemusta löytyy. Edellytän, että tilaajalla on tarvittavat oikeudet digitoitaviin tallenteisiin, en siis digitoi elokuvia/musiikkia/nauhoituksia. Voit tuoda kasettisi minulle tai lähettää Postin tai Matkahuollon kautta. Jos lähetät kasetit, toimitus- ja käsittelykulut takaisin lisätään hintaan, niiden suuruus 12-14€. Pakkaa kasetit hyvin, jos lähetät ne.

Toimitusaika digitoinneille on 1-3 viikkoa. Alle viikon toimitusajalle kiireellisen työn lisä 3€/kasetti ja 0,10€/dia.

Maksutapoina käteinen tai pankki/luottokortti.

Lisätietoa yrityksestä ja minusta löydät etusivulta, pääset sinne painamalla “Etusivu” painiketta ylävalikosta.

Kaikki sivulla olevat hinnat sisältävät arvonlisäveroa 24% ja ovat voimassa toistaiseksi.

Videokasetit

Hinta on 15€/kasetti sisältäen laadukkaan Verbatimin DVD-levyn ja siihen kotelon. Minimiveloitus videokasettien digitoinnille on 18€. DVD-levyt toimivat kaikissa laitteissa. Voin myös siirtää digitoidut tiedostot toimittamallesi ulkoiselle kovalevylle tai USB-tikulle digitoinnin yhteydessä veloituksetta. Jos tarvitset ulkoisen kovalevyn tai USB-tikun, hinnat niille ovat:

Seagate ulkoinen kovalevy – 500 Gt – 60€

Kingston DataTraveler USB-tikku 16/32/64 Gt – 10/20/30€

DVD-levyt ja kotelot merkitään selvästi alkuperäisessä kasetissa olleen tekstin mukaan (esim. joulu 2002). Samoin tikulle siirretyt tiedostot ovat järjestetyksessä kasettien nimien mukaisesti.

Videokasettien digitoinneissa käytetään huippulaitteita, jolloin saadaan paras mahdollinen laatu ja kasetit säilyvät varmasti vaurioitumattomina digitoinnin ajan. Laitteet ovat esitelty alapuolella. Kaikissa muunnoksissa käytetään FireWire-liitäntää, jolloin videot saadaan siirrettyä tietokoneelle häviöttömästi.

VHS- ja VHS-C

Nauhurina toimii Panasonic NV-FJ606, joka oli aikoinaan nauhurien hintaluokan yläpäästä. Panasonicista videosignaali siirretään laadukkaaseen Canopus ADVC-55 muuntimeen (ovh. 190€), joka muuntaa analogisen signaalin digitaaliseksi. Muunnin siirtää VHS:n tietokoneelle FireWire-liitännällä häviöttömästi toisin kuin halvat USB-muuntimet.

MiniDV

MiniDV-muunnoksissa käytetään Samsungin videokameraa.

Video8, Hi8 ja Digital8

8mm-kasettien muunnoksissa käytetään Sonyn DCR-TRV-110E videokameraa, joka kuului Sonyn kameroiden huippuluokkaan.

Diakuvat

Diakuvien skannaukseen käytetään Reflecta Digitdia 5000-diaskanneria, joka on ammattitason laite (ovh. 1300€). Kuvat skannataan 3600 dpi:n tarkkuudella, jolloin kuvan koko on noin 4960 x 3260 pikseliä. Skannerissa on ICE-teknologiaan perustuva algoritmi, joka poistaa roskat, naarmut ja pölyn dioista. Kuvat tallennetaan pääosin JPEG-muotoon (värisyvyys 24-bit), lisämaksusta onnistuu myös TIFF ja 48 bitin värisyvyys.

Diakuvista tulee erittäin laadukkaita kyseisellä laitteella, olin aluksi itsekin aivan hämmästynyt. Yhden kuvan koko levyllä on noin 13 Mt. Tässä linkit skannaamiini esimerkkikuviin, jotta voit itsekin hämmästyä. Kuvia ei ole käsitelty mitenkään.

Esimerkkikuva1.jpg
Esimerkkikuva2.jpg
Esimerkkikuva3.jpg

Skannauksen hinta on 0,60€/dia. Minimiveloitus diakuvatyöstä on 30€. DVD-levyt sekä siirto muistitikulle sisältyvät hintaan. Muita kuluja työstä ei tule, jos diat ovat valmiiksi lipastettu alla olevan ohjeen mukaisesti:

Diakuvien lipastusohje.pdf

Diakuvat laitetaan kansioihin lippaan nimen perusteella ja siirretään DVD-levylle ja/tai toimittamallesi muistitikulle/kovalevylle. Muistitikun/kovalevyn saa myös ostettua minulta, niiden hinnat ovat seuraavat:

Kingston DataTraveler USB-tikku 16/32/64 Gt – 10/20/30€

Seagate ulkoinen kovalevy – 500 Gt – 60€

Suosittelen muistitikun ja DVD:n yhdistelmää; muistitikulta helppo katsoa kuvia nopeasti tietokoneelta tai televisiosta ja DVD säilyttää kuvat varmasti seuraavalle sukupolvelle.

Mikäli kiinnostuit, ota yhteyttä alla olevasta yhteydenottolomakkeesta!

 

Ota yhteyttä

Voit ottaa yhteyttä alla olevalla yhteydenottolomakkeella, soittamalla tai tekstiviestillä (myös Whatsapp).
Jos en vastaa, soitan mahdollisimman pian takaisin.

Parhaiten minut tavoittaa tekstiviestillä tai Whatsappilla

Aukioloajat:

ma-to 8.00-17.00

pe 08.00-16.00

la-su suljettu

Kyseessä on kotitoimisto, soita ennen kuin olet tulossa.

Viikonloppuisin ja aukioloaikojen ulkopuolella yhteydenotot alla olevalla lomakkeella, vastaan niihin mahdollisimman pian.

Yhteystietoni

Tampereen Tietokoneapu Oy
Y-Tunnus 2900345-9

Ville Kontola
Mekaniikanpolku 6 A 12
33720 Tampere
045 7874 8447