Digitointi

Diakuvien ja videoiden digitointi Tampereella

Vanhat kasetit hapristuvat pahimmillaan jo 15 vuodessa. Ne voivat säilyä pidempäänkin asianmukaisella säilytyksellä. Mikäli haluat pelastaa vanhat muistosi, digitoinnissa ei kannata aikailla enempää.

Digitoin VHS, VHS-C, S-VHS, S-VHS-C, MiniDV, Video 8, Hi8 ja Digital 8 kasetteja sekä diakuvia Tampereella. Olen digitoinut yli 1000 kasettia, joten kokemusta löytyy. Edellytän, että tilaajalla on tarvittavat oikeudet digitoitaviin tallenteisiin, en siis digitoi elokuvia/musiikkia/nauhoituksia. Voit tuoda kasettisi minulle tai lähettää Postin tai Matkahuollon kautta. Jos lähetät kasetit, toimitus- ja käsittelykulut takaisin lisätään hintaan, niiden suuruus 12-14€. Pakkaa kasetit hyvin, jos lähetät ne.

Toimitusaika digitoinneille on 2-5 viikkoa. Alle viikon toimitusajalle kiireellisen työn lisä 3€/kasetti ja 0,10€/dia.

Maksutapoina käteinen tai pankki/luottokortti.

Lisätietoa yrityksestä ja minusta löydät etusivulta, pääset sinne painamalla “Etusivu” painiketta ylävalikosta.

Kaikki sivulla olevat hinnat sisältävät arvonlisäveroa 24% ja ovat voimassa toistaiseksi.

Videokasetit

Hinnat kasettien määrän mukaan:

Alle 10 : 18€/kpl

10 tai yli : 16€/kpl

20 tai yli : 15€/kpl

Hintoihin sisältyy laadukas Verbatimin DVD-levy ja Amarayn kotelo. Minimiveloitus videokasettien digitoinnille on 21€. DVD-levyt toimivat kaikissa laitteissa. Voin myös siirtää digitoidut tiedostot toimittamallesi ulkoiselle kovalevylle tai USB-tikulle digitoinnin yhteydessä veloituksetta. Jos tarvitset ulkoisen kovalevyn tai USB-tikun, hinnat niille ovat:

Seagate ulkoinen kovalevy – 1 Tt – 65€

Kingston DataTraveler USB-tikku 16/32/64 Gt – 10/20/30€

DVD-levyt ja kotelot merkitään selvästi alkuperäisessä kasetissa olleen tekstin mukaan (esim. joulu 2002). Samoin tikulle siirretyt tiedostot ovat järjestetyksessä kasettien nimien mukaisesti.

Videokasettien digitoinneissa käytetään huippulaitteita, jolloin saadaan paras mahdollinen laatu ja kasetit säilyvät varmasti vaurioitumattomina digitoinnin ajan. Laitteet ovat esitelty alapuolella. Kaikissa muunnoksissa käytetään FireWire-liitäntää, jolloin videot saadaan siirrettyä tietokoneelle lähes häviöttömästi.

VHS- ja VHS-C

Nauhurina toimii Panasonic NV-FJ606, joka oli aikoinaan nauhurien hintaluokan yläpäästä. Panasonicista videosignaali siirretään laadukkaaseen Canopus ADVC-55 muuntimeen (ovh. 190€), joka muuntaa analogisen signaalin digitaaliseksi. Muunnin siirtää VHS:n tietokoneelle FireWire-liitännällä lähes häviöttömästi toisin kuin halvat USB-muuntimet.

Panasonic NV-FJ606 kamera
Canopus ADVC-55 kamera

S-VHS ja S-VHS-C (sekä VHS:n laadunparannus)

Super VHS-nauhurina toimii Panasonic NV-HS950, joka on ammattilaiskäyttöön suunniteltu. Panasonicissa on TBC (Time Base Correction) ja digitaalinen kohinanvaimennus (3D NR). Tässä video TBC:n vaikutuksista: TBC:n vaikutus videon laatuun

Videosignaali siirretään S-video-kaapelilla laadukkaaseen Canopus ADVC-55 muuntimeen (ovh. 190€), joka muuntaa analogisen signaalin digitaaliseksi. Muunnin siirtää S-VHS:n tietokoneelle FireWire-liitännällä lähes häviöttömästi toisin kuin halvat USB-muuntimet.

Tällä nauhurilla saadaan myös normaali VHS-nauhoista paras mahdollinen laatu TBC:n ja 3D NR:n avulla. Mikäli haluat kaseteistasi parhaan mahdollisen laadun, työ kannattaa teettää tätä nauhuria käyttäen.

Hinta 22€/kpl. Minimiveloitus 25€.

 

 

Panasonic NV-HS950

MiniDV

MiniDV-muunnoksissa käytetään Canon XM2 ammattilaiskameraa.

Canon XM2

8mm (Video8, Hi8 ja Digital8)

8mm-kasettien muunnoksissa käytetään Sonyn DCR-TRV-110E videokameraa, joka kuului Sonyn kameroiden huippuluokkaan.

Sony DCR-TRV110E

Diakuvat

Diakuvien skannaukseen käytetään Reflecta Digitdia 5000-diaskanneria, joka on ammattitason laite (ovh. 1300€). Kuvat skannataan 3600 dpi:n tarkkuudella, jolloin kuvan koko on noin 4960 x 3260 pikseliä. Skannerissa on ICE-teknologiaan perustuva algoritmi, joka poistaa roskat, naarmut ja pölyn dioista. Kuvat tallennetaan pääosin JPEG-muotoon (värisyvyys 24-bit), lisämaksusta onnistuu myös TIFF ja 48 bitin värisyvyys.

Diakuvista tulee erittäin laadukkaita kyseisellä laitteella, olin aluksi itsekin aivan hämmästynyt. Yhden kuvan koko levyllä on noin 13 Mt. Tässä linkit skannaamiini esimerkkikuviin, jotta voit itsekin hämmästyä. Kuvia ei ole käsitelty mitenkään.

Esimerkkikuva1.jpg
Esimerkkikuva2.jpg
Esimerkkikuva3.jpg

Skannauksen hinta on 0,70€/dia. Minimiveloitus diakuvatyöstä on 30€. Siirto muistitikulle/kovalevylle sisältyy hintaan. Jos haluat diakuvat säilyvyyden varmistamiseksi myös DVD:lle, hinta yhdelle levylle on 5€/kpl. Muita kuluja työstä ei tule, jos diat ovat valmiiksi lipastettu alla olevan ohjeen mukaisesti:

Diakuvien lipastusohje.pdf

Diakuvat laitetaan kansioihin lippaan nimen perusteella ja siirretään toimittamallesi muistitikulle/kovalevylle. Muistitikun/kovalevyn saa myös ostettua minulta, niiden hinnat ovat seuraavat:

Kingston DataTraveler USB-tikku 16/32/64 Gt – 10/20/30€

Seagate ulkoinen kovalevy – 500 Gt – 60€

Mikäli kiinnostuit, ota yhteyttä alla olevasta yhteydenottolomakkeesta!

 

Reflecta Digitdia5000

Ota yhteyttä

Voit ottaa yhteyttä alla olevalla yhteydenottolomakkeella, soittamalla tai tekstiviestillä (myös Whatsapp).
Jos en vastaa, soitan mahdollisimman pian takaisin.

Aukioloajat:

ma-to 8.00-17.00

pe 08.00-16.00

la-su suljettu

Kyseessä on kotitoimisto, soita ennen kuin olet tulossa.

Saapumisohje

Viikonloppuisin ja aukioloaikojen ulkopuolella yhteydenotot alla olevalla lomakkeella, vastaan niihin mahdollisimman pian.

Yhteystiedot

Tampereen Tietokoneapu
Y-Tunnus 2900345-9

Ville Kontola
Tumppi 3 E 178 (5. kerros)
33720 Tampere
045 7874 8447