Digitointi

Diakuvien ja videoiden digitointi Tampereella

Vanhat kasetit menevät pilalle pahimmillaan jo 15 vuodessa. Ne voivat säilyä pidempäänkin oikealla säilytyksellä. Jos haluat pelastaa vanhat muistosi, digitoinnissa ei kannata aikailla enempää, vaan se kannattaa tehdä NYT.

Digitoin VHS, VHS-C, S-VHS, S-VHS-C, MiniDV, Video 8, Hi8 ja Digital 8 kasetteja sekä diakuvia Tampereella. Olen digitoinut yli 1000 kasettia, joten kokemusta löytyy. Vaadin, että sinulla on tarvittavat oikeudet digitoitaviin tallenteisiin, en siis digitoi elokuvia/musiikkia/nauhoituksia. Voit tuoda kasettisi minulle tai lähettää Postin tai Matkahuollon kautta. Jos lähetät kasetit, toimitus- ja käsittelykulut takaisin lisätään hintaan, niiden suuruus 12-14€. Pakkaa kasetit hyvin, jos lähetät ne.

Toimitusaika digitoinneille on 2-6 viikkoa. Teen kasetteja saapumisjärjestyksessä. Jonon eteen on mahdollista päästä lisähinnasta. Hinta vaihtelee tilanteen mukaan.

Maksutapoina käteinen tai pankki/luottokortti.

Lisätietoa yrityksestä ja minusta löydät etusivulta, pääset sinne painamalla “Etusivu” painiketta ylävalikosta.

Kaikki sivulla olevat hinnat sisältävät arvonlisäveroa 24% ja ovat voimassa toistaiseksi.

Videokasetit

Hinnat kasettien määrän mukaan (Hintoihin ei vaikuta videon kesto):

VHS-C, MiniDV ja Video8/hi8/Digital8

1 kpl : 30€

2-9 : 24€/kpl

10-19 : 22€/kpl

20+ : 21€/kpl

VHS, S-VHS-C ja S-VHS

1 kpl : 30€

2-9 : 26€/kpl

10-19 : 24€/kpl

20+ : 23€/kpl

Hintoihin sisältyy laadukas Verbatimin DVD-levy ja Amarayn kotelo. Pienin veloitus videokasettien digitoinnille on 30€. DVD-levyt toimivat kaikissa laitteissa. Voin myös siirtää digitoidut tiedostot toimittamallesi ulkoiselle kovalevylle tai USB-tikulle digitoinnin yhteydessä veloituksetta. Jos tarvitset ulkoisen kovalevyn tai USB-tikun, hinnat niille ovat:

Seagate ulkoinen kovalevy – 1 Tt – 69€

Kingston DataTraveler USB-tikku 32/64/128 Gt – 10/15/20€

DVD-levyt ja kotelot merkitsen selvästi videokasetissa olleen tekstin mukaan (esim. joulu 2002). Samoin tikulle siirretyt videot ovat järjestetyksessä kasettien nimien mukaan. Videokasettien digitoinneissa käytän huippulaitteita, jolloin saadaan paras mahdollinen laatu ja kasetit säilyvät varmasti vaurioitumattomina digitoinnin ajan. Laitteet ovat esitelty alapuolella. Kaikissa muunnoksissa käytän FireWire-liitäntää, jolloin videot siirtyvät käytännössä häviöttömästi.

VHS, VHS-C ja S-VHS, S-VHS-C

VHS ja Super VHS-nauhurina on Panasonic NV-HS950, joka on ammattilaiskäyttöön suunniteltu. Panasonicissa on TBC (Time Base Correction) ja digitaalinen kohinanvaimennus (3D NR). Tässä video TBC:n vaikutuksista: TBC:n vaikutus videon laatuun

Videosignaali siirtyy S-video-kaapelilla laadukkaaseen Canopus ADVC-55 muuntimeen (ovh. 190€), joka muuntaa analogisen signaalin digitaaliseksi. Muunnin siirtää videon tietokoneelle FireWire-liitännällä käytännössä häviöttömästi toisin kuin halvat USB-muuntimet.

Tällä nauhurilla saadaan myös tavallisista VHS-nauhoista paras mahdollinen laatu TBC:n ja 3D NR:n avulla.

 

 

Panasonic NV-HS950
Canopus ADVC-55 kamera

MiniDV

MiniDV-muunnoksissa käytän Canon XM2 ammattilaiskameraa.

Canon XM2

8mm (Video8, Hi8 ja Digital8)

8mm-kasettien muunnoksissa käytän Sonyn DCR-TRV-110E videokameraa, joka kuului Sonyn kameroiden huippuluokkaan.

Sony DCR-TRV110E

Diakuvat

Diakuvien skannaukseen käytän Reflecta Digitdia 5000-diaskanneria, joka on ammattitason laite. Kuvat skannaan 3600 dpi:n tarkkuudella, jolloin kuvan koko on noin 4960 x 3260 pikseliä. Skannerissa on ICE-teknologiaan perustuva algoritmi, joka poistaa roskat, naarmut ja pölyn dioista. Kuvat tallennan pääosin JPEG-muotoon (värisyvyys 24-bit), lisämaksusta onnistuu myös TIFF ja 48 bitin värisyvyys.

Diakuvista tulee erittäin laadukkaita kyseisellä laitteella ja oikeilla skannausasetuksilla. Yhden kuvan koko levyllä on noin 13 Mt. Tässä linkit skannaamiini esimerkkikuviin, jotta voit hämmästyä. Kuvia ei ole käsitelty mitenkään.

Esimerkkikuva1.jpg
Esimerkkikuva2.jpg
Esimerkkikuva3.jpg

Skannauksen hinta on 0,70€/dia. Pienin veloitus diakuvatyöstä on 30€. Siirto muistitikulle/kovalevylle sisältyy hintaan. Jos haluat diakuvat säilyvyyden varmistamiseksi myös DVD:lle, hinta yhdelle levylle on 5€/kpl. Muita kuluja työstä ei tule, jos diat ovat valmiiksi lipastettu alla olevan ohjeen mukaisesti:

Diakuvien lipastusohje.pdf

Diakuvat laitan kansioihin lippaan nimen perusteella ja siirrän toimittamallesi muistitikulle/kovalevylle. Muistitikun/kovalevyn saa myös ostettua minulta, niiden hinnat ovat seuraavat:

Seagate ulkoinen kovalevy – 1 Tt – 69€

Kingston DataTraveler USB-tikku 32/64/128 Gt – 10/15/20€

Jos kiinnostuit, ota yhteyttä ja pelasta muistosi!

 

Reflecta Digitdia5000

Ota yhteyttä

Voit ottaa yhteyttä alla olevalla yhteydenottolomakkeella, soittamalla tai tekstiviestillä (myös Whatsapp).
Jos en vastaa, soitan mahdollisimman pian takaisin.

Aukioloajat:

ma-to 8.30-17.00

pe 08.30-16.00

la-su suljettu

Olen hyvin vaihtelevasti paikalla, sovi aika ennen kuin olet tulossa.

Viikonloppuisin ja aukioloaikojen ulkopuolella yhteydenotot alla olevalla lomakkeella, vastaan niihin mahdollisimman pian.

Yhteystiedot

Tampereen Tietokoneapu
Y-Tunnus 2900345-9

Ville Kontola
Sammonkatu 68
33540 Tampere
045 7874 8447
mail@tampereentietokoneapu.fi