Digitointipalvelu

Diakuvien ja videoiden digitointipalvelu Tampereella

Vanhat kasetit menevät pilalle pahimmillaan jo 15 vuodessa. Ne voivat säilyä pidempäänkin oikealla säilytyksellä. Jos haluat pelastaa vanhat muistosi, digitoinnissa ei kannata aikailla enempää, vaan se kannattaa tehdä NYT.

Digitoinnit ovat maailman paras lahjaidea. Monesti videoiden sisältö ja jopa olemassaolo on täysin unohtunut päivänsankarilta, jolloin yllätys on aivan mahtava.

Mikäpä olisi hauskempaa kun katsoa porukalla päivänsankaria kymmeniä vuosia sitten?

 

Digitoimme VHS, VHS-C, S-VHS, S-VHS-C, MiniDV, Video 8, Hi8 ja Digital 8 kasetteja sekä diakuvia Tampereella. Olemme digitoineet tuhansia kasetteja, joten kokemusta löytyy. Vaadimme, että sinulla on tarvittavat oikeudet digitoitaviin tallenteisiin, emme siis digitoi elokuvia/musiikkia/nauhoituksia.

Voit tuoda kasettisi meille tai lähettää Postin tai Matkahuollon kautta. Jos lähetät kasetit, toimitus- ja käsittelykulut takaisin lisätään hintaan, niiden suuruus 12-14€. Pakkaa kasetit hyvin, jos lähetät ne.

Toimitusaika digitoinneille on 0-3 viikkoa, riippuen montako kasettia tuot. Teemme kasetteja saapumisjärjestyksessä. Jonon eteen on mahdollista päästä lisähinnasta. Hinta vaihtelee tilanteen mukaan.

 

Maksutapoina käteinen tai pankki/luottokortti.

Kaikki sivulla olevat hinnat sisältävät arvonlisäveroa 24% ja ovat voimassa toistaiseksi.

 

Miksi teettää digitointi meillä?

Miksi teettää digitointi juuri meillä:

Laatu ei kärsi, digitoinnissa käytetään laatulaitteita ja ohjelmia. Laitteet huolletaan säännöllisin väliajoin.

Digitoinnit toimivat kaikilla laitteilla. Digitoinnit ovat kahdessa tiedostomuodossa, joista jompikumpi toimii varmasti jokaisella laitteella. Oli sitten kyseessä Windows/Mac/Linux tietokone, tabletti, puhelin, älytelevisio, Playstation, Xbox tai mikä tahansa muu mediatoistin.

✓ Halutessasi saat lisäksi veloituksetta digitoinnit ”raakamuodossa”, eli suoraan tietokoneelle tulleet tiedostot, joita ei ole käsitelty eivätkä ne ole läpikäyneet tiedostonmuuntoprosessia. Nämä vievät paljon tilaa, joten usein ulkoinen kovalevy on tarpeen.

 

Kasetit digitoidaan AINA alusta loppuun. Vaikka kasetin loppu näyttäisi tyhjältä, videoita ei kelata, jotta mitään ei varmasti jää digitoimatta. Emme ala häsläämään.

Videoiden lopusta leikataan lumisateet ja tyhjät pois. Katsoessasi videoita sinun ei tarvitse ihmetellä loppuiko video vai ei.

Jokaisesta videosta tarkistetaan huolellisesti video-ääni synkronointi digitoinnin jälkeen eli että videon ja äänen ajoitus on oikea. Tarvittaessa synkronointi korjataan ja se sisältyy palvelun hintaan.

 

✓ DVD:t ovat hyvä vara-arkisto, vaikka kaikki muu pettäisi (muistitikut, kovalevyt, pilvipalvelut jne.) Yksi kotelo on 7 mm paksu, joten DVD:t vievät huomattavasti vähemmän tilaa verrattuna VHS:iin.

✓ DVD:eiden toimivuus testataan heti polton jälkeen

✓ DVD-koteloiden kylkeen tulostetaan kasetissa lukeva teksti. Lopputulos on hyvin siisti! Lisäksi muistitikkuun voidaan tulostaa haluamasi teksti. Esimerkiksi jos digitoinnit menevät lahjaksi, tikkuun voidaan tulostaa henkilön nimi tai mitä tahansa haluatkin. Alla ovat kuvalliset esimerkit näistä.

 

✓ Saat ILMAISEN ohjelman videoiden leikkaamiseen ja liittämiseen. Ohjelman käyttöön saat suomenkielisen videokäyttöohjeen! Käyttö ei ole siis vaikeaa, voit katsoa suoraan videolta mitä pitää tehdä.

✓ Jos digitoinnista ei tule millään hyvää, ei veloitusta. Näin on kuitenkin käynyt harvoin, koska laitteemme ovat säännöllisesti huollettuja ja laadukkaita.

Videokasetit

Hinnat menevät kasettien määrän mukaan (Hintoihin ei vaikuta videon kesto).

Alla olevat hinnat sisältävät digitoinnin ja siirron tikulle (tikun hinta erikseen). Jos haluat digitoinneista myös DVD:n, hinta on +9€/kasetti.

VHS-C, S-VHS-C ja MiniDV

1 kpl : 35€

2 kpl : 27€/kpl

3-9 : 24€/kpl

10-19 : 22€/kpl

20+ : 21€/kpl

 

VHS, S-VHS

1 kpl : 39€

2 kpl : 28€/kpl

3-9 : 25€/kpl

10-19 : 23€/kpl

20+ : 22€/kpl

 

Video8/hi8/Digital8

1 kpl : 35€

2 kpl : 28€/kpl

3-9 : 25€/kpl

10-19 : 23€/kpl

20+ : 22€/kpl

Digitoinnit toimivat kaikissa laitteissa. Siirrämme valmiit tiedostot yhdelle toimittamallesi ulkoiselle kovalevylle tai USB-tikulle digitoinnin yhteydessä veloituksetta. Jos tarvitset ulkoisen kovalevyn tai USB-tikun, hinnat niille ovat:

Western Digital ulkoinen kovalevy – 1 Tt – 77€

Kingston DataTraveler USB-tikku 64/128 Gt – 15/20€

DVD-levyt ja kotelot merkitsemme selvästi videokasetissa olleen tekstin mukaan (esim. joulu 2002). Samoin tikulle siirretyt videot ovat järjestetyksessä kasettien nimien mukaan. Videokasettien digitoinneissa käytämme huippulaitteita, jolloin saadaan paras mahdollinen laatu ja kasetit säilyvät varmasti vaurioitumattomina digitoinnin ajan. Laitteet ovat esitelty alapuolella. Kaikissa muunnoksissa käytämme FireWire-liitäntää, jolloin videot siirtyvät käytännössä häviöttömästi.

 

VHS, VHS-C ja S-VHS, S-VHS-C

VHS ja Super VHS-nauhurina on Panasonic NV-HS950, joka on ammattilaiskäyttöön suunniteltu. Panasonicissa on TBC (Time Base Correction) ja digitaalinen kohinanvaimennus (3D NR). Tässä video TBC:n vaikutuksista: TBC:n vaikutus videon laatuun

Videosignaali siirtyy S-video-kaapelilla laadukkaaseen Canopus ADVC-55 muuntimeen (ovh. 190€), joka muuntaa analogisen signaalin digitaaliseksi. Muunnin siirtää videon tietokoneelle FireWire-liitännällä käytännössä häviöttömästi toisin kuin halvat USB-muuntimet.

Tällä nauhurilla saadaan myös tavallisista VHS-nauhoista paras mahdollinen laatu TBC:n ja 3D NR:n avulla.

 

 

Panasonic NV-HS950
Canopus ADVC-55 kamera

MiniDV

MiniDV-muunnoksissa käytämme Canon XM2 ammattilaiskameraa. Erillistä muunninta ei ole tietokoneen ja kameran välissä, vaan video siirretään suoraan digitaalisena tietokoneelle FireWiren avulla. Laatu on siten paras mahdollinen.

Canon XM2

8mm (Video8, Hi8 ja Digital8)

8mm-kasettien muunnoksissa käytämme Sonyn DCR-TRV-110E videokameraa, joka kuului Sonyn kameroiden huippuluokkaan. Erillistä muunninta ei ole tietokoneen ja kameran välissä, vaan video siirretään suoraan digitaalisena tietokoneelle FireWiren avulla. Laatu on siten paras mahdollinen.

Sony DCR-TRV110E

Diakuvat

Diakuvien skannaukseen käytämme Reflecta Digitdia 5000-diaskanneria, joka on ammattitason laite. Kuvat skannaamme 3600 dpi:n tarkkuudella, jolloin kuvan koko on noin 4960 x 3260 pikseliä. Skannerissa on ICE-teknologiaan perustuva algoritmi, joka poistaa roskat, naarmut ja pölyn dioista. Kuvat tallennamme pääosin JPEG-muotoon (värisyvyys 24-bit), lisämaksusta onnistuu myös TIFF ja 48 bitin värisyvyys.

Diakuvista tulee erittäin laadukkaita kyseisellä laitteella ja oikeilla skannausasetuksilla. Yhden kuvan koko levyllä on noin 13 Mt. Tässä linkit skannaamiini esimerkkikuviin, jotta voit hämmästyä. Kuvia ei ole käsitelty mitenkään.

Esimerkkikuva1.jpg
Esimerkkikuva2.jpg
Esimerkkikuva3.jpg

Skannauksen hinta on 0,85€/dia. Pienin veloitus diakuvatyöstä on 39€. Siirto muistitikulle/kovalevylle sisältyy hintaan. Muita kuluja työstä ei tule, jos diat ovat valmiiksi lipastettu alla olevan ohjeen mukaisesti:

Diakuvien lipastusohje.pdf

Diakuvat laitamme kansioihin lippaan nimen perusteella ja siirrämme toimittamallesi muistitikulle/kovalevylle. Muistitikun/kovalevyn saa myös ostettua meiltä, niiden hinnat ovat seuraavat:

Western Digital ulkoinen kovalevy – 1 Tt – 77€

Kingston DataTraveler USB-tikku 64/128 Gt – 15/20€

 

 

Reflecta Digitdia5000

Ota yhteyttä

Voit ottaa yhteyttä alla olevalla yhteydenottolomakkeella, soittamalla tai tekstiviestillä (myös Whatsapp).
Jos emme vastaa, soitamme mahdollisimman pian takaisin.

Aukioloajat

ma-to 10-17
pe 10-15

Tampereen Tietokoneapu
Y-tunnus 2900345-9
Sammonkatu 68
33540 Tampere
045 490 4026
info@tampereentietokoneapu.fi